Forberedelser til frokosten

– Hvis det kommer 200 er jeg fornøyd. Kommer det 400 er jeg kjempeglad, sier Cecilie Dawes, kommunikasjonsansvarlig i ØKOUKA. Mens de sene nattetimene siger på, forbereder hun og ØKOUKA Mathallen til gratis frokost.

Scenen rigges til, blomster blir dandert i vaser, grøt helles på glass og hundrevis av ØKOUKA-program legges frem.

En søt og høstlig lukt av kokt eplemos fyller luften. Over kokeplatene står Magnus Morveto fra Food Evolution, som i tillegg til å hjelpe til med mandagens frokost også er kokk på lørdagens låvefest. Eplemosen skal helles over frokostgrøten. I tillegg blir det nybakte bakevarer fra byens bakerier og kaffe fra Solberg Hansen. Ypperlige råvarer – alt økologisk.

Sees til frokost, mandag kl. 08:00 i Mathallen.

SGK_9888_Small

SGK_9869_Small

SGK_9882_SmallFoto: Svein Gunnar Kjøde