Menneskene bak ØKOUKA – ByBi

Vi har spurt alle organisasjonene som står bak ØKOUKA hvorfor de er med på feiringen av norsk økologisk mat. ØKOUKA presenterer:

ByBi – urban birøkting i Oslo

1. Hvorfor er dere med på ØKOUKA

I ByBi jobber vi med og for blomster, bier og folk i byen. For oss er det viktig å få fram at honningbiene er matprodusenter. De er gode pollinatorer som sørger for bestøvning av opptil 1/3 av våre matvekster.

Et bugnende overflod av frukter, bær, nøtter og røtter av høy kvalitet er resultatet. Flere av disse vekstene er igjen maten til våre husdyr. Dette betyr at både kvantitet og kvalitet av nær 80 % av det vi serverer på matbordet er avhengig av de flittige insektene. Hvordan kan vi forestille oss økologisk landbruk uten bier? ByBi er stolt til å være med på ØKOUKA.

  1. Hvilke tre stikkord forbinder du med økologisk landbruk?

bærekraft
landbruk uten insektsdrepende midler og store monokulturer
kunnskap

3.  Hvilket arrangement gleder du deg mest til i årets ØKOUKA?

Debatten og arrangementet som faglaget for økologisk landbruk Oslo og Akershus skal ha.