Bedre mat; bedre samfunn

 Arrangør: ØKOUKA
Tid: 24. september, kl. 17.00 – 20.00
Sted: Eldorado.

ØKOUKA inviterer til en kveld med inspirasjon og kunnskap.

Det er deilig å være norsk i Danmark, spesielt når man kan fråtse i sesongbasert, nordisk og økologisk mat – på restauranter, kafeer, i butikker og ikke minst i offentlige kantiner. Sunne retter serveres til små og store i skoler, barnehager, sykehus og sykehjem. Med en målsetting på 90 % økologisk mat i alle Københavns offentlige kantiner står byen fram som et eksempel til etterfølgelse.

For å nå dette målet har København Madhus vært, og er en fremragende og fremtidsretta aktør. De kurser, veileder og lager mat. Men hva skal til for en bærekraftig menyplanlegging? Hvor kommer pengene fra? Trenger man egentlig offentlig støtte? Hvor kommer pågangsmotet fra? Kan vi gjøre det samme i Norge? Vi har kapret direktøren for København Madhus for å fortelle oss om Madhusets spennende rolle i det økologiske skiftet som har skjedd i landet.

Det er ikke bare danskene som jobber for en mer bærekraftig meny, i Norge skjer det også en rekke spennende initiativer som presenteres denne kvelden: Sogn og Fjordane fylkeskommune satser økologisk i kantinene til fylkets skoler, Paulus sykehjem sørger for bedre eldreomsorg ved hjelp av sykehjemmets kjøkkenhage og hønene i bakgården, Ernæringsbarnehage satser på små barn og store matambisjoner, og Kutt Gourmet serverer oss maten vi ellers ville kastet.

Programmet

Tidspunkt, sted: Torsdag 24. september kl. 17.00 – 20.00, Uke 39, 2015. på Eldorado kino i Oslo.

Program:

  1. Anne-Birgitte Agger, direktør København Madhus.

-Forteller København Madhus sin historie. Hvordan har de klart å sette sunn og mangfoldig mat på menyen til store og små?

  1. Korte inspirerende innblikk – norske initiativer:

Sogn og Fjordane fylkeskommune v/Gry Tokvam: Økosatsning mellom bakkar og berg.

Paulus sykehjem v/Anikken Jøssund: Hvordan bidrar kjøkkenhagen og hønene i bakgården til bedre livskvalitet for de eldre?

Ernæringsbarnehage v/Grethe Svinsøy: Små barn, store matambisjoner – fra null til nitti prosent økologisk på ett år

-Matindustrinettverket Trippel med konseptet Kutt Gourmet, Scandinavian Designgroup v/Mads Bruun Høy: Oppskriften på bruk av restemat.

Konferansierer for kvelden erElizabeth Brockfield fra ØQ og Regine Andersen fra Oikos.