Fra Kaffekopp til Østerssopp

Tid: 23.09.15, 18.00
Sted: Bentsebrugata 11, 0476 Oslo

Arrangør: Gruten AS

Kurs i dyrking av østerssopp

På dette praktiske kurset lærer du metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem. Det blir også mulighet til å kjøpe soppsporer for en rimelig penge.

Du får høre litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for soppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes med dyrkingen. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor vi blander soppsporer med kaffegrut i det som kalles inokuleringsfasen.

Kurset varer i 2 – 2 1/2 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe, og litt å bite it.

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder har verken kunnskap som kreves eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamets.

Deltakeravgift: 600 kr (inkluderer dyrkingspakke), maks 8 deltagere.
Påmelding på gruten.no