Smakens opprinnelse

Tid: 22.09.15, 09.00-15.00
Sted: Skolestua Bygdø Kongsgård

Arrangør: Debio Info, ØQ, Food Studio, Stiftelsen Kore 

Inspirasjonsseminar om jord- og råvarekvalitet

Hvorfor og hvordan skal vi bry oss om matjorda, vi som jobber med råvarer og tilberedning av mat? Det er mange grunner til å snakke om levende matjord og jordkvalitet, og da ikke bare fordi det er FNs internasjonale år for jord i år.

For hvilken betydning har jordkvaliteten for råvarekvaliteten? Kan vi “stikke finger’n i jorda” når vi jobber fra kjøkkenbenken? Og hvordan legger vi opp en meny der sesongen og råvarene er utgangspunktet?

Dette er spørsmål som danner temaet for arrangementet. Fra hele Norden har vi håndplukket foregangspersoner innen temaet: Kokken, ølbryggeren, gartneren og jordforskeren forteller oss hvordan de tenker rundt og jobber med temaet jord- og råvarekvalitet.

Program

  • Niklas Karlsson, gartner på Rosendals Trädgård og kokk og Johan Andersson, kokk på Järna Kafe (tidligere kokk på Oaxen): Å lage en meny i samklang med årstidene og i dialog med gartneren – om råvarefilosofi og jordkvalitetens betydning.
  • Lunsj – smaken av jord  
  • Erik Joner, forsker NIBIO: Hva er jord?
  • Gitte Holmboe, eier og driver av Bøgedal Brew: Historien bak Bøgedal – en kvalitetshistorie
  • Smaking (øl) snakking og omvisning i utstillingen Levende matjord ved kore.no

Underveis serveres en deilig lunsj – smaken av jord, tilberedt av Niklas og Johan. Dagen avsluttes med mer smaking, snakking og omvisning i utstillingen Levende matjord ved kore.no

Målgruppe: Mat- og serveringsbransjen i Oslo. Påmelding: fylkesmannen.no/Oslo-og-Akershus/Kurs-og-konferansekalender/Smakens-opprinnelse/ innen 11. sept. Begrenset antall plasser: 30 stk. Deltakeravgift: 200,- NOK.