Mathallen inviterer til økouke!

På kun få år har Mathallen blitt et naturlig senter for matglede- og inspirasjon i hovedstaden. Det er dermed en glede at vi i år har inngått et strategisk samarbeid med Mathallen som til uka skal ose av økologiske aktører, spennende smaker og ny kunnskap. Vi anbefaler alle å ta turen innom!

I tillegg til aktiviteter og innhold gjennom uka vil Mathallen ha økologisk bar på Torget, og flere av aktørene ha et bredt og spennende økologisk utvalg. Vi i ØKOUKA har en fast stand på Torget der du kan finne informasjon, årets program og spennende vårt nye magasin «Haust» og andre spennende tilbud. Vi sees!

Program for Mathallen under ØKOUKA

Mandag: Offisiell åpning og gratis øko-frokost!

Allerede mandag morgen inviteres hele Oslos befolkning til Mathallen. Det er den offisielle åpningen av årets ØKOUKA, og i tillegg til gratis frokost og økologisk kaffe kan vi by på fantastisk atmostfære, lansering av ukas program og inlegg fra gode ØKOUKA-ambassadører. Frokosten er gratis, så ta turen innom mellom kl. 8. – 10!

Vi takker Coop Mega, Vital Kost, Røtter, Gartnerhallen og Mathallen for råvarer og hjelp til å arrangere årets hyggeligste mandagsmorgen!

Tirsdag: Lag din egen fruktpai!

Tirsdag inviteres  familier, par, venner og pieelskere til piasjappa i Mathallen. Sammen lager vi piedeig med økologisk mel fra Holli Mølle og smør fra Rørosmeieriet. Fyllet lager vi med frukten/bærene gjestene har med og økologisk sukker. Vi steker piene for dere, og i mellomtiden kan dere tusle rundt og se på livet i Mathallen. Vi avslutter med kaffe og pie på Torget. Mer informasjon og påmelding finner du her!

Tirsdag og torsdag: Kurs for nybakte foreldre
Lær hvordan du lager hjemmelaget babygrøt på tre minutter og babyens første middagsmoser. Vi snakker om babystyrt mattilvenning og det blir smaksprøver til store og små. Les mer her!
Tirsdag: Bak deg glad med surdeig!
Surdeigsbrød er sunt og godt, og økologisk mel av gamle kornsorter egner seg perfekt til surdeigsbaking. Lurer du på hvordan det skal gjøres? Surdeigsekspert Pontus Blomberg fra Handwerk lærer vekk bakekunsten, og Norsk Urkorn forteller om sitt økologiske mel som er malt på steinkvern.

 

Tirsdag: En smak av honning! 

Visste du at det var bier på taket av Mathallen? Tirsdag kan du følge Vulkan honning fra tak til fat, og lære å lage spennende retter med honning som ingrediens!

Les mer her!

Onsdag: Lær å lage sunt lørdagssnop!

Lær å lage deilig, hjemmelaget sunn sjokolade og lørdagssnop som gjør kroppen glad

Vi bruker rene økologiske ingredienser, sunnere alternativer og skånsomt fremstilt kakao som gjør at resultatet blir en deilig og næringsrik sjokolade som inneholder antioksidanter, vitaminer og mineraler. Vi skal selvfølgelig nyte all den gode sjokoladen vi lager, og kanskje blir det litt å ta med hjem også?
Torsdag: Matstein inviterer til prat! 

Vi inviterer til åpen kveld i Mathallen i Oslo. Matsteininviterer til prat, og Matprisen offentliggjør årets nominerte. Det blir servert suppe fra Kooperativet og økologiske drinker fra Torget.

Les mer her!

Fredag: Framtidens bønder – Åpen kveld 

Vi inviterer til en kveld med korte foredrag inspirert av pecha kucha-konseptet, hvor Mathallen Oslo har utvidet sitt sortiment med økologiske drikkevarer og selger økologisk snacks for anledningen.

Etter arrangementet vil det bli anledning for å henge ut i Mathallen Oslo som holder åpent utover kvelden. Les mer her!

Lørdag: Familiedag 

Velkommen til familiedag for store og små, både ute og inne. Det blir markedsplass, informasjons- og inspirasjonsstander, matkurs for barn, ansiktsmaling, tegnekonkurranse, musikk, matboder, mye gøy, enda mer moro og garantert liv og leven. Lær blant annet å lage økologisk sjokolade, prøv deg på økologisk smaksverksted eller bli med i konkurranser!

Håper vi sees i Mathallen i uke 39!