ØKOUKA i gang: 250 arrangement!

Overalt i landet samles de som er interessert i økologisk mat og landbruk i disse dager.  Over 250 arrangement er planlagt til sammen. Her noen smakebiter fra den første helga.

På Matstreif i Oslo hadde ØKOUKA OSLO bygd en egen stand hvor barn og voksne kunne takke bonden på egne kort som skal sendes til alle økobøndene i Norge.

I Rogaland gikk det litt roligere for seg. Der inviterte de til yoga og frokost klokken 0700!

Dagen etter ble det likevel liv og røre da det ble servert gratis økologisk frokost til store og små på Folkefrokosten. Det ble en kjempefest takket være innsatsen av frivillige, mangfold av lokale produsenter av nydelig økologisk mat og takknemlige gjester!

I Drammen var det og kjempestemning på Torget med masse økologiske varer.

Prosjektleder for ØKOUKA i Buskerud, Heidi Midtflå fra Bingen gikk helt til topps i NM i honning med sin økologiske lynghonning samme dag ØKOUKA startet. Gratulerer!

I Østfold hvor ØKOUKA er i gang først første gang ble det arrangert Bønder i By´n og man sto på stand sammen med to av andelsgårdene og Jordnær Mat og Grøtjen.

I Agder var det og full fart. Det startet med kick off på Søgne vgs med kortreist mat som skolen produserer selv i undervisningshagen. Fra hagen til kjøkken og til servering var det mindre enn 100 m. Det ble servert suppe og grønnkålchips. Etter offisiell åpning var det omvisning i undervisningshagen, framføring av bruk av hest, traktor og drone i landbruket Spesielle kameraer kan vise tilstanden av jorda og planter som trenger spesielle tiltak som gjødsling eller skadedyrbekjempelse. Det fulgte en kåseri av Marte Rostvåg Ulltveit-Moe med tema «Glem billig mat» og en foredrag om nye teknologier i landbruket av Rune Schlanbusch fra Teknova.Det ble økologisk marked i Kristiansand på lørdag. Sammen med Forskningsdagene ble det satt opp telt og hele Øvre Torg ble fylt med god mat og inspirasjon og formidling av kunnskap. Det ble smaksprøver, goodiebags og salg av økologiske varer.

I Trondheim markerte man åpningen med Biologisk-dynamisk Forening og Credo på Lilleby som er Trondheims nye sentrum for matkultur. Her møtes det biodynamiske landbruket og rettferdig handel, internasjonalt kjente kokker, bakere og matvitere.

Følg oss på Facebook!