Alle økobønder får kort i posten

I løpet av ØKOUKA skrev forbrukere i hele landet postkort for å takke en økobonde.   Nå har de blitt sendt avgårde. Og havnet hos en av de 2000 økobøndene vi har i landet. 

For å få postkotene avgårde ble det invitert til dugnad på Landbrukets hus. Der ble det satt på adresselapper og frimerker.

–          Det er mange fine budskap på kortene. Mange viser stor forståelse og ikke minst takknemlighet for den norske økobonden, sier prosjektleder Markus Brun Hustad i ØKOUKA.

Blant kortene finner vi også hilsninger fra mange som driver urbant landbruk og som har skjønt hvor mye som skal til for å lage maten.

«Kjære økobonde, takk for at du lager maten min. Jeg dyrker litt selv i en pallekasse på Grünerløkka. Det går ikke alltid så bra, så det er bra at du orden opp»  lød hilsenen på et postkort.

 

På et annet kort takkes det for at «du valgte å satse på økologisk landbruk. Vi trenger deg. Jeg har selv dyrket økologiske grønnsaker på femte året her i Oslo. Jeg håper den store interessen for dyrking og ren mat er starten på en ny epoke. Stå på for en renere verden! «

Til sammen får 2019 bønder takkekort i posten. Kortene er skrevet av forbrukere som har møtt opp på et av de 250 ØKOUKA-arrangement som fant sted under ØKOUKA i hele landet, fra Agder i Sør til Bodø i Nord.

–          Vi ønsket å lage en fysisk kampanje som koblet forbruker med bonden. Når vi satt her nå og satt på frimerker og adresselapper, var det lett å bli rørt. Det er en ekte takknemlighet for den økologisk produksjonen i Norge fra de som spiser maten, sier Markus Brun Hustad.

Mange er opptatt av at det både er bra for egen helse, men det går mest i takknemlighet for miljø og dyrevelferd. Et levende jordliv er også et tema mange,  overraskende nok, er opptatt av, sier Hustad. Han mener det viser at forbrukerne er veldig opplyste.