Besøk en Åpen Økologisk Gård!

Nå bugner markens grøde på økologiske og biodynamiske gårder. Fra nå og utover mot høsten inviterer 16 av disse til Åpen økologisk gård. Anbefales for alle, store og små.

Skrevet av Inge Lindseth
Foto av Emma Gerritsen

På Åpen økologisk gård kan du som besøkende få en smakebit av økologisk og biodynamisk jordbruk ved å delta på gårdsomvisning, høre fortellinger fra bøndene, bli med på økosti og leker for barn og voksne. Mange av gårdene byr på smakfull mat og salg av ferske råvarer, konserter og andre kulturelle innslag.

Anbefaler alle å ta med seg familie og venner
Besøk et Åpen økologisk gård-arrangement på en gård nær deg i august og september. Det arrangeres Åpen økologisk gård i alle landets fylker. Dermed er sjansen stor for at det er et arrangement i nærheten av deg!

Flere og flere er opptatt av økologisk mat, men ikke så mange kjenner en bonde de kan besøke. Enda færre kjenner bønder som driver økologisk eller biodynamisk. På arrangementene får publikum anledning til å møte bøndene i deres egne gårdsmiljø. Du får smake på maten der den produseres og hilse på dyr. Du får lære om økologisk og biodynamisk landbruk gjennom ulike aktiviteter, bli kjent med redskaper og ta planter, åkrer, komposter og driftsbygninger i nærmere øyesyn.

Det er en fantastisk tid for å oppleve en økologisk eller biodynamisk gård nettopp nå på sensommeren og på høsten når det bugner av grønnsaker og andre vekster, og vi håper mange finner et arrangement, tar turen og får en herlig gårdsopplevelse.

Mange andelslandbruk arrangerer Åpen økologisk gård, og flere er lagt til ØKOUKA
Er du nysgjerrig på andelslandbruk? Vurderer du å kanskje bli med? I så fall er det en gylden anledning til å besøke et andelslandbruk. Så mange som 8 av Åpen økologisk gård-arrangementene arrangeres av gårder som har andelslandbruk.

Hold deg oppdatert gjennom Åpen Økologisk Gård på Facebook her

Her kan du se alle arrangementene under Åpen Økologisk Gård

Spørsmål eller andre henvendelser kan rettes til:
Inge Lindseth
Prosjektleder Åpen økologisk gård
inge@okologisknorge.no
(+47) 92822131