Hopp til innhold

Webinar: Lokalt og bærekraftig i offentlig innkjøp

Informasjon

  • Dato: 29. sep. 2023 - 13:00 - 14:15
  • Sted: På nett
  • Se kart
  • Arrangør: Økologisk Sør-Trøndelag i samarbeid med Trøndelag Fylkeskommune, Statsforvalteren i Trøndelag, Matvalget og Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein
  • Tema: webinar, offentlig innkjøp
Velkommen til et matnyttig webinar om økologisk og lokal mat i (offentlige) kantiner!
 
Bjørn Erik Vangen og Svein Arne Sundfær har jobbet med innkjøp både innenfor og utenfor fylkesavtalen i Trøndelag. Vi lærer om deres erfaringer fra Leksvik Helsetun, Fosen folkehøgskole og Sund folkehøgskole.

Tove Nævisdal forteller om hvordan de jobber i Arendal kommune: Der har 8 av 10 kommunekjøkken Debios bronsemerke – dvs. at minimum 15% av innkjøpene er økologiske. I 2020 startet de også prosjektet «Mester på rester», som resulterte i en reduksjon av matsvinn på 50% i løpet av to år!

Marte von Krogh forteller om Matvalgets arbeid for å fremme det bærekraftige måltidet i Viken. Nå er det Trøndelags tur!

Vi får også noen ord om prosessen rundt den nye innkjøpsavtalen for mat i fylkeskommunale kantiner, som trer i kraft januar 2024. Hvordan kan den legge til rette for dem som ønsker mer økologisk og lokal mat i sine offentlige innkjøp? Det blir mulig å stille spørsmål underveis. 

Program:

13.00 Velkommen v/Elisabeth Fagerland, Økologisk Sør-Trøndelag
13.05 Erfaringer fra Arendal, v/Tove Nævisdal, Arendal kommune
13.20 Erfaringer fra Leksvik Helsetun, Sund folkehøgskole og Fosen folkehøgskole v/Bjørn Erik Vangen og Svein Arne Sundfær
13.45 Kort om ny innkjøpsavtale for mat i fylkeskommunale kantiner
13.50 Bærekraftige måltid, v/Marte von Krogh, Matvalget
14.00 Spørsmål og avslutning

Arrangementet er gratis og krever ingen påmelding.

Åpne webinaret med denne lenka.

Kontaktperson

Elisabeth Fagerland
Telefon: 464 23 366
Tilbake til toppen