Dialogmøte: Er litt bedre godt nok?

24. september 2018, 18:00 | Horten | Vestfold

Arrangør: Preus museum

kalender-title

Sted: Horten, Vestfold

Tidspunkt: 24. september 2018 kl 18:00

Avsluttes: 24. september 2018 kl 20:00

Passer for: Voksne

Meld deg på

Arrangementet på Facebook

Foto: Rune Eraker, Maldivene, 2011

Klimaet er i krise. Hva kan vi som enkeltpersoner bidra med gjennom små endringer av eget dagligliv?
Preus museum arrangerer dialogmøte på Knut med Ove Jakobsen.

 

Ove Jakobsen er leder for Senteret for Økologisk Økonomi og Etikk ved Handelshøgskolen i Bodø/Universitetet i Nordland. Han arbeider med problemstillinger i skjæringsfeltet mellom økonomi, natur og kultur. Jakobsen er opptatt av at bærekraft og livskvalitet bør være viktige mål for økonomisk virksomhet både lokalt og globalt. Han anser at vår tids klimautfordringer krever et nytt økonomisk system som ikke baserer seg på materialisme, konkurranse, økt vekst og forbruk. I innledningen til dialogen vil Jakobsen gi oss en innføring i sokratisk dialog, en gruppeprosess hvor deltakerne sammen, nøye og grundig, behandler et spørsmål som er av interesse for alle i gruppen. Det er en eksperimenterende samtaleform som bruker både konkrete erfaringer og abstrakt refleksjon.

Gjennom dialog som metode skal vi sammen som gruppe rette oppmerksomheten mot hva vi som enkeltpersoner kan bidra med gjennom små endringer av eget dagligliv.

Det blir også servert deilig mat laget på rester vi får fra Rema 1000.

Arrangementet foregår hos Knut i Storgata 15, Horten.
Se kart.

Dialogmøtet er et ledd i ulike aktiviteter Preus museum gjennomfører i forbindelse med utstillingene Edward Burtynsky – Man and Earth. Light and Shadows og Rune Eraker – Det blinde øye.

Begge utstillingene vitner om at klimaendringene ikke rammer rettferdig og tydeliggjør at vi alle har et felles globalt ansvar for å skjerme utsatte grupper og sårbar natur.

 

BILDE: Til øya Thilafushi kjøres og tømmes søppel fra utenlandske turister på øy-resortene og innbyggere i Male. Her blir søpla brent og skyflet ut i sjøen. Resultatet er at øya vokser med en kvadratmeter om dagen og høyden blir 2 meter over havet. Slik arbeider myndighetene i en kamp mot tiden for å komme havstigningen i forkjøpet. Gjennomsnittshøyden på Maldivenes øyer er en meter over havet.

 

< Tilbake til kalenderen