Fermenteringskurs

21. september 2018, 17:30 | Bøensætre, 1798 Aremark | Østfold

Arrangør: Økouka Østfold og Bøensætre

kalender-title

Sted: Bøensætre, 1798 Aremark, Østfold

Tidspunkt: 21. september 2018 kl 17:30

Avsluttes: 21. september 2018 kl 21:30

Passer for: Voksne

Billettpris: kr 950

Arrangementet på Facebook

Kom på kurs til vakre Bøensætre og lær mer om gammeldagse konserverings metoder.
I urtehagen plukker vi inn grønnsaker og urter som skal legges ned på kurkker.
Det blir smaksprøver, knaing og innføring i forskjellige fermenterings teknikker.
Fermentering er en gjæringsprosess der det foregår en nedbrytning av proteiner. Prosessen skyldes mikroorganismer som naturlig finnes i bland annet grønnsaker ,og da har melkesyrebakteriene en sentral rolle. I fermenteringsprosessen spalter mikroorganismen stivelse og sukker, og det dannes smak- og aromastoffer. Mat som er melkesyrnet er delvis brutt ned, slik at kroppen får god hjelp når den skal fordøye maten. Mat som er behandlet på denne måten er full av enzymer og probiotiske bakterier som hjelper til med å holde magen og tarmsystemet i balanse.
Fermentering er noe man har holdt på med i tusenvis av år, man regner med at mennesker alltid har forsøkt å foredle og konservere mat og drikke. Og før de moderne konserveringsmidlene gjorde inntog i matindustrien måtte en nødvendigvis anvende andre metoder for å forlenge holdbarheten på matvarene.
Nå pasteurisere man og bruker kunstige tilsetningsstoffer for å forlenge matvarenes holdbarhet, noe som ikke minst tar knekken på bakteriene. Også de gode. Død eller prosessert mat er svært vanskelig for kroppen å fordøye. Nyere forskning viser at vi har en stor reduksjon i bakreriekolonier i tarmen som kan relateres til de mange livsstilsykdommene som flere og flere sliter med. Og derfor gir fermentert mat en helsegevinst ved å tilføre flere bakteriestammer til tarmen.
Pris kr 950,-
Påmelding på e-post til post@boensetre.no
For mer info se www.boensetre.no

< Tilbake til kalenderen