Fra kaffekopp til østerssopp

25. september 2018, 18:00 | Vollebekk Fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo | Oslo

Arrangør: Gruten

kalender-title

Sted: Vollebekk Fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo, Oslo

Tidspunkt: 25. september 2018 kl 18:00

Avsluttes: 25. august 2018 kl 20:00

Billettpris: Påmeldingsfrist: 18. september

Meld deg på

Bli med på spennende kurs i dyrking av østerssopp.  Du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem. Som under de rette forholdene i løpet av ca 4-6 uker vil resultere i deilig og super gourmetsopp.

Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.

Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempedeilig østerssopp 🙂

Kurset varer ca 2 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Og det blir mulighet til å kjøpe soppsporer til en gunstig pris (gjelder kun kurs i Oslo, eller ved bestilling på forhånd).

Spør gjerne om rabatt om du har vanskeligheter med å betale deltageravgiften. Vi vil gjerne ha med alle typer mennesker på kursene.

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder har verken kunnskap som kreves eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamets

< Tilbake til kalenderen