Hopp til innhold

Å være med planter

- Å være med planter -
Vernissage, performance og konsert.
Vi ønsker deg varmt velkommen til vernissage i “leiligheten” på Vippa.

Informasjon

  • Dato: 23. sep. 2023 - 16:00 - 21:00
  • Sted: Vippa
  • Se kart
  • Arrangør: Økouka Oslo og Nattura Festival
Hvem er plantene? Hva vil de oss? Hvordan kan vi møte dem? Hva forteller de hvis vi lytter?
5 ville medisinske planter. 1 rom, 2 kunstnere.
Deg. Meg.
Kurert av Jacob Nodeland Germain (Nattura) og Mira Beckstrøm Laurantzon (ØkoUka), som har kallet på medisin-plantenes voktere. Slik at vi kan hedre, nyte og være med plantene, sammen.
_______________________
Om kunstnerne:
- Jessica Ullevålseter er en multikunstner som jobber med stemme, performance, ritual og aktivisme. Utdanningen hennes er fra Universitat de Barcelona og Universidad Autonoma de Mexico, hvor hun ble sterkt påvirket av situasjonisme. Hun samarbeider tett med åndelige veiledere som prester, sufier og sjamaner, samt aktivister og barn - møtet er kunsten hennes; å så nye bilder inn i samfunnet, Ritualer som opprettholder myten vi ønsker å se vokse; myten om en gjensidig avhengighet.
Nærmere bestemt bildet av et likeverdig økosystem. Kunst kan utforske denne dialogen på en vakker og øm måte. Er noen av de vestlige folkeslagene såkalte "forfedreløse"? Hva gjør åndelig opproting med en kultur? Hvordan kan vi tilegne oss og gjenoppfinne ritualene som en gang ble tatt fra oss?
Hvor ligger bevissthet og kulturelt språk rundt aktiviteter som forener? Hvilke aktiviteter forener oss og lærer oss å lytte til naturen?
_____________________
- Temaet Elin T. Eriksen jobber mest med, er menneskets forhold til naturen, det har mange lag. Spennet i utrykksformen går fra eksplosive ekspressive abstrakte malerier, figurative malerier med stor del av malerisk abstraksjon, og til helt stramme botaniske og ornitologist nøyaktige figurative gjengivelser av fugler eller planter. Motivasjonen bak er den samme, et ønske om å gi form til, og synliggjøre den sterke forbindelsen kunstneren har til naturen, planter og alle levende skapninger.
Når Elin maler og tegner er det en form for meditasjon. Tankene frakobles i så stor grad som mulig og fokuset er å oppleve essensen i planten.
Elin er kunstner, portrettmaler og illustratør. Hun har fem års kunstfaglig utdannelse fra Norge, England og Japan. Hun har stilt ut i inn- og utland.
_____________________
Program for ettermiddagen:
16:00 Utstillingsåpning
16:30 Performance
17:15 Samtale med kunstnerne
17:45 Rosenrot spiller
Lett servering av planterike forfriskninger.
_____________________
Varmt velkommen - Jacob, Mira, Jessica & Elin

Kontaktperson

Mira Laurantzon Laurantzon
Telefon: 45219397
Tilbake til toppen