Hopp til innhold

Brennesle-verksted

Et verksted for å lage tau av brennesle og diskutere tid, håndverk, trær og lansiktig tenkning.

Informasjon

  • Dato: 13. sep. 2024 - 17:30 - 19:30
  • Sted: Losæter
  • Se kart

Håndverk og refleksjon går hånd i hånd, og det er ikke rart at denne praksisen kan betraktes som en form for meditasjon for mange. Eller strikking. Eller veving. Eller kurvfletting. Det ser ut til at tankene vandrer når hendene er opptatt, og tiden sakker farten.

I dette verkstedet vil kunstner og illustratør Francesca Tullio vise oss hvordan man lager tau av brenneslefiber mens vi diskuterer langsiktig tenkning i forhold til håndverk, trær og naturens økologiske sykluser som er knyttet til tiden selv. Dette tauet eller snoren vil bli brukt for å koble støttene til trærne vi skal plante under 'treplantingsverkstedet' den 14. september.

Brenneslefibrene vil være forberedt på forhånd slik at tau-lagingen blir det eneste fokuset sammen med diskusjonen (mer informasjon om diskusjon kommer senere).

I tråd med det forrige håndverksverkstedet i '(re)læring av tre-tid' kunstprosjektet, å lage tau av brennesle, like som spikking, er en del av de gamle håndverkskunnskapene vi mennesker brukte i førtiden, da håndverk og økologi var tett forbundet.

Hvordan kan håndverk, i sammenheng med økologi, hjelpe oss mennesker å tenke langsiktig igjen?

Praktisk informasjon:

-Denne workshopen er for deltakere fra 8 år og oppover. Barn må være i følge med en foresatt.
- ta med varme klær, vi skal være innendørs men det kan være litt kalt etter solen har gått ned
-Pris: Gratis (du må reservere plass)
-E-post for å reservere plass: relearningtreetime@gmail.com
-Maks 12 deltakere.
-Tid: 2,5 timer

Eventbilde fra Francesca Tullio.

Denne workshopen er i samarbeid med Losæter, Urtealliansen og Økouka.

‘Hand & thought making’ workshoppen er en del av ‘(re)læring av tre-tid’ kunstprosjektet i samarbeid med Mari Jerstad, Eliana Vero og Zoe Jo Rae.

«(Re)læring av tre-tid» er en serie samarbeidsprosjekter og verksteder som sentrerer rundt tidsbegrepet sett fra perspektivet til mer-enn-mennesker*. Det har som mål å utfordre vår stadig mer menneskelige kortsiktige tenkning med den langsiktige tenkningen av tre-tid.
«Tre-tid» kan forstås som de langsommere og jevnere økologiske syklusene i naturen som styrer trær og deres økosystemer.
Hvordan kan vi mennesker utforske nye perspektiver av tid ved hjelp av trær som en kanal for tid? Hvordan kan vi lære å tenke langsiktig igjen, for å bygge bærekraftige fremtider sammen med mer-enn-mennesker?
«(Re)læring av tre-tid» inviterer deltakere og tilskuere til å sakke ned og bruke sine sanseevner for å oppleve tre-tid.

*Mer-enn-mennesker: begrep brukt for å inkludere andre levende vesener som ikke er mennesker. (Abram, 1996)

Se linken for mer informasjon: https://liselli.cargo.site/(re)learning-tree-time-website

Dette prosjektet har fått støtte fra Oslo kommune.

Tilbake til toppen