Hopp til innhold

Kurs: Sanke frø fra urter

Vil du lære hvordan du kan spare frø av urter? Bli med på kurs under Økouka i regi av Urtelauget i KVANN – Norwegian Seed Savers!

Informasjon

  • Dato: 23. sep. 2023 - 14:00 - 16:00
  • Sted: Linderud gård
  • Se kart
  • Arrangør: Urtelauget i KVANN – Norwegian Seed Savers!
Vil du lære hvordan du kan spare frø av urter? Bli med på kurs under Økouka i regi av Urtelauget i KVANN – Norwegian Seed Savers!
Urtene vi dyrker og bruker kan være en kilde til glede, mat, medisin og gode smaker. Dyrkingen i seg selv er utrolig meningsfull, men ikke alle planter kommer igjen år etter år. Har man først begynt å dyrke er det neste steget å begynne å spare på frø. Det er en fin måte å dele plantemateriale med andre, men ikke minst en måte å ta steget videre og få et nærmere forhold til plantene sine.
I dette kurset skal vi blant annet snakke litt om plantenes livssyklus og ulike hensyn for å ta vare på frø. Vi går rundt i nærmiljøhagen på Linderud, ser på urtene som vokser der og sanker frø av noen utvalgte planter. Velkommen!
Kursleder Andrew Niday har en master i plantevitenskap og lang erfaring med dyrking av et mangfold av kulturer, både til produksjon og selvberging.
Pris: 50,-. Meld deg på ved å følge lenken "Finn billetter".
Sted: Linderud nærmiljøhage. Hvis det regner holdes deler av kurset under tak i hagepaviljongen ved gartnerboligen. Kle deg etter været!

Kontaktperson

Andrew Niday
Tilbake til toppen