Hopp til innhold

Lære å markkompostere - lag en mini-gjødselfabrikk

Har du lyst å produsere eget gjødsel til plantene dine, men bor i leilighet og har ikke mye plass? Da er markkompostering perfekt for deg. 

Informasjon

  • Dato: 30. sep. 2023 - 13:00 - 16:00
  • Påmeldingsfrist: 30. sep. 2023
  • Sted: Geitmyra Skolehage
  • Se kart
  • Arrangør: Gruten
På lite areal og helt luktfritt (hvis marken har det bra) forvandles kaffegrut og annet organisk matavfall effektivt til næringsrik jord. For umiddelbar bruk (trenger ikke etterbehandling). Og det uten mye jobb for deg, takket være den arbeidsvilllige red wiggler meitemarken.
 
På workshopen får du lage et hjem* for marken, du lærer om vedlikehold av bingen og hvordan du tar i bruk det fantastiske sluttproduktet.
 
Deltageravgift: 200 kr (lavt beløp takket være tilskudd fra Oslo kommune/Spirende Oslo)
Påmeldingsfrist: mandag 25.sept (www.gruten.no) - se direkte lenke i eventen. Ta kontakt på post@gruten.no for spørsmål.
 
*Vi lager en markkompostbinge passende for en liten husholdning (1-2 voksne). Det er mulig å bygge (eller kjøpe) større varianter etterhvert som man eventuelt ønsker å utvide. Vi ser på og diskuterer alternativer i løpet av workshopen.

LITT MER OM KURSET:

Markkompostering er en enkel, effektiv og luktfri metode for å omforvandle organisk matavfall (inkludert kaffegrut) til jord. På ditt eget kjøkken eller et annet sted i leiligheten/huset (det trengs ikke mye plass) kan du ved hjelp av gode hjelpere i form av red wiggler meitemark huse din egen minikompostfabrikk som produserer fantastisk jord til planter på parsellen, i balkongkassa eller innendørs.
  
Kurset har fokus på det praktiske med demonstrasjon av jord og eksisterenede kompostering med mark på Geitmyra. Og bygging av selve kompostbingen. Det blir tid til litt teori i form av presentasjon med grunnleggende info om kompostering generelt og hvorfor det er så bra å produsere sin egen gjødsel jord. Spesielt den som er produsert ved hjelp av mark. Det blir god tid til å spørre spørsmål underveis. Og vi tar en pause sånn ca midt i workshopen for å mingle/drikke en kopp kaffe/te.
 
NB: Påmeldingsavgift dekker materialer (bøtter og mark) som trengs for å bygge bingen. Deltagere bør å ha med egen drill (pluss bits). Drillen skal brukes til å lage hull i bøttene/huset til marken. Hvis du ikke har drill selv er det fremdeles mulig å være med. Vi har 2-3 stk til utlån og drill kan også leies gratis på flere biblioteker. Og rimelig gjennom appen Hygglo etc.
 
Workshopen og prosjektet «Økt kunnskap og engasjement for markkompost i Oslo» er et samarbeid mellom Gruten og prosjektet Grenseløse Grønnsaker & Urter (Hageselskapet Oslo) v/ Susana Pereira. Susanna jobber på Geitmyra skolehage, hvor vi er så heldige å få låne lokaler.
Tilbake til toppen