Hopp til innhold

Motstrøms Dypøkologisk Forum: Villgjøring av fjorden og menneskedyret

Villgjøring av fjorden og menneskedyret.

Informasjon

  • Dato: 24. sep. 2023 - 14:00 - 16:00
  • Sted: Villheima, St. Hansveien 20, 1459 Nesoddtangen, Norge
  • Se kart
  • Arrangør: Motstrømsfestivalen
I forbindelse med Økouka 2023 kommer Motstrømsfestivalens første forum til å gå av stabelen der vi starter samtalen om årets tema: Villgjøring av fjorden og menneskedyret. 
 
En gang var Oslofjorden blant Norges rikeste fjorder ift artsmangfold. Visste du at bortfallet av arter i Oslofjorden nå er så dramatisk at flere forskere frykter at Oslofjorden er i økologisk kollaps? Samtidig så er det blitt observert hekkende havørn etter 140 års fravær. Det er foreslått hvalross-sone i Indre Oslofjord. Elvemuslingen etableres igjen i elvene våre, og bunnen av fjorden som begynner å nærme seg en ørken skal på nytt bli til blå utstrakte tareskoger. Villgjøring av Oslofjorden er i gang.
  
Hvilke implikasjoner har villgjøring for vår metafysiske, moralske, biologiske og poetiske eksistens? Hvordan kan vi erfare oss selv som hav, vind, fjell, trær? Hvilke dype forpliktelser til handling følger fra denne mer holistiske, kjærlighetsfulle og realitetsorienterte erfaringen av menneskedyrets relasjon til den mer enn menneskelige? La oss samles rundt bålet og fortsette samtalen!
  
Hold også av første helgen i november til årets MOTSTRØMS Dypøkologifestival 2023.
Motstrøms Dypøkologifestival er en økosentrisk festival som bygger bro mellom arenaer som forskning, kunst, politikk, aktivisme og åndelighet. I en samtid der vi står ovenfor jordens sjette masseutryddelse og raske klimaendringer, trenger vi mer enn noensinne arenaer der vi går sammen for å problematisere menneskets underleggelse av alt levende. Dypøkologi kan beskrives som en sirkel av disse tre impulsene: Dyp erfaring, dype spørsmål og dyp forpliktelse til handling.
Sammen kan vi skape kulturell transformasjon.

Kontaktperson

Stine Rosén
Tilbake til toppen