Hopp til innhold

Nærhet til næring: Bålsamtale med Gry Hammer, Marit Kolby, Siri Kalla og Uma Inder

VELKOMMEN TIL ØKOUKAS EGEN BÅLSAMTALE OM MAT OG ERNÆRING!

Informasjon

  • Dato: 16. sep. 2024 - 18:00 - 20:00
  • Sted: Hokholt gård, Fundingrudveien 150, Nesodden
  • Se kart

Et stort spørsmål for menneskene i dag er: hva, hvordan og på hvilken måte skal vi spise - for å skape både indre og ytre bærekraft. Hvordan kan vi nærme oss nærhet til ekte næring?

Vi har invitert inn fire bemerkelsesverdige kvinner som på hver sin måte utmerker seg på området innen mat, helse og ernæring, for å reflektere og samskape en samtale omkring tema.

- Gry Hammer (forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert)
- Marit Kolby (forsker, forfatter og ernæringsbiolog)
- Uma Inder ( Ayurveda-rådgiver, yogisk mester)
- Siri Kalla (Rådgiver innen fertilitetsforståelse og holistisk reproduksjonshelse)

Samtalen modereres av Berit Indset.

Vi samles rundt bålet på Hokholt Andelsgård.
Gården serverer hjemmelaget grønnsakssuppe rett fra jordet og surdeigsbrød.
Arrangementet har gratis inngang.
Måltidet koster 180,-

NB: Meld deg gjerne på til: hokholtgaard@gmail.com, så gården vet hvor mye de skal lage mat til. (Innen 15.09).

Om paneldeltakerne:

GRY HAMMER:

Gry er forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av mennesket og jorda som en helhet.
Hun har hatt en lang og tornefull helsereise, hvor hun har testet ut de fleste dietter i jakten på bedre helse. «Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres matskatter», sier hun. «Jeg har en sterk kjærlighet for medisinsk mat. I det begrepet inngår langtidskokt kraft, melkesyregjærede og levende matvarer. Gjennom bøker, kurs, foredrag, webinarer og nettstedet gryhammer.no deler jeg mine lidenskaper.»
I sin nyeste bok «Gladere mage gladere deg» øser hun av sin kunnskap om hvordan vi kan få en rolig mage gjennom å bedre tarmfloraen.
Gry har utgitt en rekke populære bøker, blant andre bestselgerne Fermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smaker og Eteriske oljer. Boken Fra jord til bord sammenfatter hele hennes mat- og livsstilsfilosofi og inneholder over 100 oppskrifter på naturlig, tradisjonsrik og bærekraftig mat.
Gry Hammer har studert litteraturvitenskap, statsvitenskap og kulturfag fra Universitetet i Bergen og Tromsø, og blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike tilberedningsmetoder. Hun bor ved Tyrifjorden med mann, fire barn, hund, katt, høner og en stadig voksende frukt- og grønnsakhage.

MARIT KOLBY:

Marit Kolby har bachelorgrad i matvitenskap og mastergrad i ernæringsbiologi, og jobber som høyskolelektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Hun er en utrettelig formidler av ny ernæringskunnskap gjennom vitenskapelige tidsskrifter, aviser og nettsteder, podkaster og andre sosiale medier, og har etablert seg som en frittalende og nytenkende stemme i den offentlige ernæringsdebatten.

SIRI KALLA:


Siri har en lidenskap for å undervise og veilede mennesker i å oppdage kraften som ligger i å forstå sin egen fertilitet og syklus. Hennes reise startet i 2009 da hun oppdaget fertilitetsforståelse som naturlig prevensjon. Gjennom årene har Siri veiledet hundrevis av mennesker på deres reise mot å oppnå dyp forbindelse med sin syklus, fruktbarhet og helse via sin plattform @our.fertility.
Med en solid utdanning fra Justisse College International, der hun studerte mellom 2013-2017, er Siri en sertifisert instruktør i fertilitetsforståelse og har en omfattende kunnskapsbase innen holistisk fysiologi, endokrinologi, ernæring og kartlegging av menstruasjonssyklusen. Siden hun ble uteksaminert i 2017, har Siri jobbet som fulltidscoach innen fertilitetsforståelse og holistisk reproduksjonshelse.
Siri er også en engasjert forkjemper for mer helse i og kunnskap om den sykliske kroppen på en systemisk nivå. Som medlem i Association for Fertility Awareness Professionals og som ordfører for den Skandinaviske foreningen Nordic Union for Fertility Awareness, bidrar Siri aktivt til fellesskapet og jobber for å gjøre fertilitetsforståelse og kunnskap om den sykliske kroppen tilgjengelig for alle.

UMA INDER:

Born into the culture from which the Yogic sciences sprang, vigorously trained in the wild, forged within Yoga’s native guru-shishya (teacher-student) dynamism—Umā is a living vessel for this synergy of traditions, infused with their riches.

She is sought out by discerning and intrepid practitioners for her decades of experience in Indian Tantra, Yoga and Ayurveda.

Umā has walked a less common path in life. Guided by her own nature far from family, schools and cities, at age 20 she entered into seclusion and a 14-year apprenticeship with her Shaivite guru in his private hermitage.

She has now been researching and educating in the field of Ayurveda, Indian Tantra and Yoga for more than 30 years.

As an Ayurveda Practitioner with a Diploma of Ayurvedic Sciences (D.A.Sc., USA), and with certification from India as a Panchakarma Specialist, in 2008 Umā conceived and co-founded KUSH, the Ayurvedic Center for Rejuvenation. There she hosted in-depth constitutional assessments and personalised detox/rejuvenation programs that ran under her direction until 2016.

Tilbake til toppen