Hopp til innhold

Seminar: Nasjonal matberedskap – hva kan vi gjøre lokalt?

Hvordan kan vi styrke den lokale matberedskapen? Bli med på seminar på Granavollen 19. september, arrangert av Økologisk Hadeland med foredrag, diskusjoner og inspirasjon.

Informasjon

  • Dato: 19. sep. 2025 - 12:00 - 15:30
  • Sted: Kommunehuset på Granavollen, Granavollen 14, 2750 Gran
  • Se kart

Seminar: Nasjonal matberedskap – hva kan vi gjøre lokalt?

 

Fredag 19. september 2025
Sted: Kommunehuset på Granavollen, Granavollen 14, 2750 Gran
Arrangør: Økologisk Hadeland 


Program

12:00 – 12:15
Kaffe/te og kringle

12:15 – 12:20
Åpning v/ Laila Nordbø Jenssen, styreleder i Økologisk Hadeland

12:20 – 12:30
Velkommen v/ Jenny Eide Hemstad, beredskapssjef i Lunner kommune

12:30 – 12:45
Hvordan kan økologisk matproduksjon bidra til økt matsikkerhet
v/ Victoria Løwe Stormdal, leder Småbrukarlaget Hadeland

12:45 – 13:00
Spørsmål og diskusjon

13:00 – 13:15
Matberedskap i et samfunnsperspektiv
v/ Camilla Rostad, leder Innlandet Bondelag

13:15 – 13:30
Hvordan kan små og mellomstore melkebruk fortsatt være bærebjelke for norsk landbruk
v/ Odd-Einar Hjortnæs, melkebonde i Asker

13:30 – 13:45
Spørsmål og diskusjon

13:45 – 14:00
Kaffe/te og kringle

14:00 – 14:15
Frøberedskapsprosjektet
v/ Hanne Torjusen, Forbruksforskningsinstituttet SIFO

14:15 – 14:30
Hvorfor ha en egen beredskapshage
v/ Anita Lislien

14:30 – 14:45
Spørsmål og diskusjon

14:45 – 15:00
«STYRK-småskala grønt» – hvordan øke lønnsomheten for småskala grønnsaksdykere
v/ Mari Jensen Aas, Statsforvalteren Innlandet

15:00 – 15:15
Forprosjektet «Økt øko i Innlandet»
v/ Maria Bjune, styreleder i Økologisk Innlandet

15:15 – 15:30
Spørsmål – oppsummering


 

Tilbake til toppen