Hopp til innhold

Surdeigskurs på Godt Brød

Er du en nysgjerrig surdeigsbaker?

Informasjon

  • Dato: 27. sep. 2023 - 16:30
  • Sted: Godt Brød Grunerløkka
  • Se kart
  • Arrangør: Godt Brød Grunerløkka
  • Tema: Er du en nysgjerrig surdeigsbaker?

Vi inviterer til kurs i surdeigsbaking for deg som ønsker å lære mer om kjemien bak et godt surdeigsbrød og hvordan du kan ta hjemmebakingen enda et steg videre.

På dette kurset har vi som viktigste mål at når du går fra kurset skal du forstå surdeigsbaking bedre, hvordan du bygger dine egne oppskrifter, og hvordan du best kan benytte deg av det utstyret du allerede har, uten unødig store innkjøp. Derfor ønsker vi at du tar med deg det du har av følgende: Egen hevekurv, eventuelt bakebolle av ca samme størrelse. Kjøkkenhåndkle Forkle Deigskrape (om du har) Noe å notere med og på Om du har mindre enn en times tid hjem fra kurset får du brøddeigen du har bakt i hevekurven/bakebollen din med deg hjem, så ta med noe egnet å ha brødet hjem i også.

Det blir rom for mye spørsmål og diskusjoner, og du skal ikke bli overrasket hvis vi får knekt et par myter i løpet av kurset. Vi kommer også til å snakke om fordelene med økologisk mel når man jobber med surdeig.

Kurset burde passe både øvede surdeigsbakere og nybegynnere.

Kursprisen inkluderer enkel servering, samt at du får med deg vår egen bakebok, vårt økologiske mel og vår egen surdeigskultur.

Litt om kursholder: Erlend Løken Volden har bred bakgrunn fra bransjen hvor han har jobbet i flere ulike bakerier med produktutvikling og opplæring. Han har jobbet som fagansvarlig i bransjeforening BKLF og i en årrekke deltatt på landslaget i ulike roller. Han har også vært medforfatter i den nye læreboken for VG2 i baker og konditorfaget som kom ut i 2022. I dag jobber han som Kvalitetsleder Bakeri hos Godt Brød.

Tilbake til toppen