Hopp til innhold

Gårdsbesøk hos Klauv og Rake, markedshageprodusenter i Tromsø.

Klauv og Rake består av Amalie Roaldstveit, opprinnelig fra Skien og tromsøværingen Jannik Traavik Mennen. Veien deres mot et regenerativt, arktisk gårdsbruk hadde sin spede start våren 2020.

Informasjon

  • Dato: 30. sep. 2023 - 12:00
  • Sted: Vågslettvegen 4, 9103 Skulsfjord
  • Se kart
  • Tema: markedshage, Grønnsaker

De var begge nylig ferdige økologiske agronomer fra Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland, fulle av inspirasjon, som klødde etter å komme i gang med noe eget. 

Mai 2020 pakket de livene sine i bilen og satte kursen nordover. Der ventet drøye 300 kvadratmeter med ubrukt innmark de kunne få leie. Første uke i juni ble stykket pløyd, frest og gjort om til en mikro-markedshage. Hele 22 bed à 10 meter! Heldigvis var det ikke bare ugresset som grodde. I midten av juli 2020 kunne de stille opp på ReKo-ringen med vår første avling.

For 2022-sesongen dukket det opp en mulighet til å flytte og utvide hagen på Storjord gård i Skulsfjord. Storjorda ligger idyllisk til, midt i bygda, der elva løper ut i fjorden. Tidligere har det vært både småfe- og produksjon av sommerblomster på eiendommen.

Drifta er mangefasettert med stalldrift, hester på utegang og småskala turisme. Og fra 2022: et lite gårdsbruk i gårdsbruket!

I 2023 planlegger de å utvide hagearealet på friland og under plast. De vil selvfølgelig fortsette å levere til Reko-ringen og sine restaurantkunder og vil også prøve seg med et lite selvbetjent gårdsutsalg. 

 

Vi besøker Klauv og Rake på gården, og får introduksjon og omvisning på gården. Her er det rom for mange spørsmål. Parkering på gårdsplassen, velkommen!

 

 

Tilbake til toppen