Informasjon
- Dato: 13. sep. 2025 - 12:00 - 15:00
- Sted: Reindyrka
- Se kart
- Arrangør: Reindyrka, SiwRaw, ØKOVEKA Bergen
- Tema: lær å fermentere grønnsaker, fermenteringskurs, fermentertegrønnsaker, økologisk fermentering
Det sies at mennesker har fermentert kål i 8000 år.. Sikre kilder finnes ikke, men denne enkle konserveringen med naturlige melkesyrebakterier får flere og flere sikre kilder på at den fremmer tarmfloraen vår.
Det gøye er at fermenterte grønnsaker også smaker veldig godt! Og vi kan fermentere utallige varianter. Jeg har prøvd og testet mange blandingsforhold og kommet frem til noen «klassikere» i min produksjon som jeg er blitt avhengig av i kosten, til hverdag og til fest.
På kurset vil du lære å fermentere kål og rødkål med ulike smakstilsetninger, en variant av kimchi, en variant av salsa og fermentert rødløk. Dette er an vennlige produkter du trolig kommer til å like å ha med deg hjem.
Fermentering av grønnsaker er også bærekraftig og god en beredskapsressurs. Vi kan oppbevare produktet i flere år under tette lokk og kjølig lagring. Det er moro å finne gode smaker under lokk som du kan servere på et enkelt måltid, eller et større måltid til mange.
Jeg ser frem til å møte dere på kurs. Vel møtt!!
Ta med deg forkle, gode kniver, en fjøl og en stor bakebolle. Helst av stål eller glass. Du må også ha med 5 glass av størrelse på om lag 5 dl.
Tid: Lørdag 13.09, kl 12.00-15.00
Sted: Reindyrka, kjelleren. En trapp ned.
Pris: 1100 kr
Maks antall deltakere: 14
Min antall deltakere: 6
påmelding til siw@siwraw.no