Hopp til innhold

Indisk vegetarkurs med Shruti

Shruti Karkhanis kom til Bergen for 5 år siden og har sammen med familien sin allerede markert seg med sin sterke lidenskap for matlaging.

Informasjon

  • Dato: 27. sep. 2023 - 18:00 - 21:30
  • Påmeldingsfrist: 27. sep. 2023
  • Sted: Lystgården
  • Se kart
  • Arrangør: Lystgården og Bybonden i Bergen
  • Tema: hjemmelaget mat fra hjemlandet, økologisk vegetarkurs, indisk vegetarkurs, Lystgården, Bybonden i Bergen
 Om dette kurset skriver hun:
“Jeg har veldig lyst til å lære folk at indisk mat ikke bare består av tikka masala eller butter chicken, som de fleste folk forbinder med det. Vi er et stort land med veldig stort mangfold -det gjenspeiles også i maten vår. Det er dette mangfoldet som jeg vil vise på dette matkurset. Du får lære litt annerledes indisk mat med enkle hverdags råvarer.”
🌱
🌱
Shruti er mat entusiast, utdannet mikrobiolog og med sterk lidenskap for både matlaging og ernæring
🌱
🌱

I fjor vant familien hennes 1. premie under konkurransen om “Sjømatfamilien” på Bergen Matfestival. Der laget de norsk makrell med indisk vri. Dette er alltid Shruti sitt fokus - hvordan bruke så mange lokale og sesongens råvarer som mulig, og gi dem en spennende smakstilsetning med forskjellig indiske krydder.
Shruti har også presentere indisk inspirert sesongmat på Damsgård restaurant under en gjestemiddag konseptet arrangert av Christopher Haatuft og teamet.
I starten drev hun pop-up i paviljongen i Nygårdsparken i tillegg til å drive kafeen der oppe i regi av Nygårdsparken Kafe Kollektiv. Dette ligger hjertet hennes nær. Her er det mange andre som også har lyst til å skape ekte matglede og gode opplevelser for det lokalsamfunnet, og samtidig dele deres matkultur.
🌱
🌱
I dag jobber Shruti ved kantinen Søtt og Salt driver på kontoret til Vestlands fylkeskommune her i Bergen. Der er de opptatt av å lage mat fra bunnen av med lokale sesong råvarer - med inspirasjon fra hele verden.
Vi er en møteplass for alle, og har en fleksibel prismodell fordi vi ønsker at alle skal kunne ha anledning til å være med uansett økonomiske. Kjøpe billett i lenken.
Tilbake til toppen