Hopp til innhold

Sesongkokeboka - Bokbad i Bergen

Splitter ny kokebok frå Elisabeth Fagerland m.fl lanseres i Økoveka

Informasjon

  • Dato: 14. sep. 2024 - 12:00 - 14:00
  • Sted: Støvå, Rogagaten 26, 5055 Bergen
  • Se kart
  • Arrangør: Bybonden i Bergen, Stene Matglede, Støva PopUp, ØKOVEKA Bergen, Sesongkokeboka, Bondens marked
  • Tema: Sesongkokeboka, økologisk sesong, Støvå PopUp, Stene Matglede
Hvordan kan vi leve sunnere, spise mer grønn og kortreist mat og samtidig gjøre landet vårt mer
selvforsynt?
Og hva kan vi lage av alt det gode og delvis uvante som dyrkes av grønnsaker?
«Sesongkokeboka» er ei nyttig kokebok med enkle, varierte og spennende hverdagsretter fra hele
verden, laget med norske, kortreiste grønnsaker i sesong. Den erfarne gartner-gastronomen
Elisabeth Fagerland viser hvordan enkel kunnskap om grunnsmakene, tekstur og farger kan gjøre
deg tryggere på kjøkkenet.
Oppskriftene i boka er sortert etter sesong og grønnsak, og er tilpasset slik at den fungerer om
du bor langt i nord eller sør i landet. Rettene er grønnsakssentrerte, men Fagerland har også tatt
med et knippe oppskrifter med kjøtt og fisk. Elisabeth har en bachelorgrad i gastronomi fra
University of Gastronomic Sciences i Italia. Til daglig driver hun markedshagen Grønt fra Grindal
og jobber med kommunikasjon i Norsk gardsost. Hun brenner for formidlingsfaget og har siden
2018 også vært frilansskribent for matmagasinet Ren Mat.
Boka utgis av Skald forlag og utformes av Rune Døli, Norges mest prisvinnende bokdesigner. Den
blir vakker, inspirerende og en «må ha»-bok i norske kjøkken.
Anne Lill disker opp med smaksprøver basert på oppskrifter i boka.
Vel møtt! 
Tilbake til toppen