Hopp til innhold

16. september


Brød og beredskap, helse og historie med Kjersti Rinde Omsted, Olav Randen og to lokale øko-bønder

16. sep 2025 18:00
ØKOUKA Buskerud
Brød og beredskap, helse og historie. Samtaler med Kjersti Rinde Omsted og Olav Randen om kornets betydning for maten vi spiser og vår framtid.

Beredskapshagen. Slik får du mat ut av plenen.

16. sep 2025 18:00
ØKOUKA Buskerud
Har du tenkt på at plenen din kan bli en hage full av mat? Med god jord, riktige sorter og enkle grep skaper du beredskapshagen

17. september


Foredlingskurs på Portåsen med Cecilie Marie Nordberg-Poor

17. sep 2025 17:00
ØKOUKA Buskerud
Foredlingskurs på Portåsen med Cecilie Marie Nordberg-Poor: Lær å ta vare på overskuddet fra kjøkkenhagen gjennom konservering, fermentering og annen foredling.

Ville pollinerende insekter i kulturlandskapet

17. sep 2025 18:30
ØKOUKA Buskerud
Vi dykker ned i det nesten usynlige, men livsviktige samspillet mellom ville pollinerende insekter og maten vi spiser, med Anna Arneberg.

18. september


Økologisk slakt med Eiker Hjort

18. sep 2025 17:00
ØKOUKA Buskerud
Opplev lokal matproduksjon med hjort, alpakka og kanin – og et godkjent slakteri på gården. Her står dyrevelferd, kortreist kjøtt og framtidas matsikkerhet i sentrum.

19. september


Muligheter og utfordringer i øko-korn med Johan Warlo, NLR

19. sep 2025 09:00
ØKOUKA Buskerud
Hvordan ser framtiden ut for økologisk kornproduksjon i Norge – og hva bør du som bonde eller rådgiver være særlig oppmerksom på?

Innovativ økologisk eggproduksjon

19. sep 2025 16:30
ØKOUKA Buskerud
Tone og Jens-Anders Kronen viser fram økologiske, beitende høns i en hønsevogn som forener dyrevelferd, effektiv drift og bærekraft – hos Kronens Landhandleri.

20. september


Bærekraftig skogbruk - Praktisk vedhentingsdag

20. sep 2025 13:00
ØKOUKA Buskerud
Lær hvordan du uten egen skog kan få tilgang til ved som ellers går til spille!

21. september


Eplefestivalen – smak på beredskap i praksis! Økologiske, kortreiste råvarer fra Hørte gård og ekte håndverk fra Nordre Mørk gård og Criollo

21. sep 2025 11:00
ØKOUKA Buskerud
ØKOUKA og Eplefestivalen løfter fram økologiske aktører i Lier: Hørte Gård, Nordre Mørk Gård og Criollo. Sammen viser de beredskap, bærekraft og lokal matglede.

Hvorfor og hvordan vi kan dyrke gamle kornsorter?

21. sep 2025 12:00
ØKOUKA Buskerud
Markvandring: Kjell Arve Tovsrud viser hvorfor og hvordan gamle kornsorter kan dyrkes – med servering av hjemmebakst og innblikk i reisen fra jord til bord.

Smaksvandring for barn i kjøkkenhagen på Portåsen

21. sep 2025 13:00
ØKOUKA Buskerud
En sanselig oppdagelsesferd med fokus på smak, lukt og kunnskap. Øko-kafé.

Småskala kompostering – lær å bygge en Johnson-Su bioreaktor med Biomangfold Landbruk

21. sep 2025 13:00
ØKOUKA Buskerud
Småskala kompostering for kjøkkenhager, markedshager og andelslandbruk

Brødhue, Nils fra Bakermesterskapet møter Sigdal Mølle

21. sep 2025 14:00
ØKOUKA Buskerud
Velkommen til en ettermiddag på Sigdal Mølle, der gamle kornsorter møter moderne bakeglede!
Tilbake til toppen