Hopp til innhold

Hvorfor og hvordan vi kan dyrke gamle kornsorter?

Markvandring: Kjell Arve Tovsrud viser hvorfor og hvordan gamle kornsorter kan dyrkes – med servering av hjemmebakst og innblikk i reisen fra jord til bord.

Informasjon

  • Dato: 21. sep. 2025 - 12:00 - 14:00
  • Sted: Vestsideveien 325, 3350 Prestfoss
  • Se kart

Bli med bonden Kjell Arve Tovsrud på markvandring i Sigdal, der han viser hvordan kulturkorn som spelt, emmer, enkorn og svedjerug får grokraft på åkeren. Underveis får du høre om både dyrking, jordhelse og hvordan gamle sorter kan bidra til et mer robust landbruk. Tovsrud er en av bøndene som leverer korn til Sigdal Mølle, og denne dagen deler han både praktiske erfaringer og hvorfor han satser på nettopp disse sortene.

Det blir servert hjemmebakst laget av korn fra Sigdal Mølle – en smakfull opplevelse som knytter markvandringen til bordet.

Her får du et unikt innblikk i første del av reisen fra jord til bord. Hvis du blir med videre til Sigdal Mølle, får du oppleve de neste stegene – med omvisning av møllas grunnlegger Anders Næss, bonden Ole Auen Wiger og foredrag av Brødhue, Nils fra Bakemesterskapet.

Arrangementet er gratis, men alle som vil delta må registrere seg via påmeldingsskjemaet. Påmeldingen gjør det mulig for oss å forberede praktiske ting – som plass, program og eventuell servering.

 

Tilbake til toppen