Hopp til innhold

Samtale med Marit Kolby

HVA og NÅR skal vi spise?

Informasjon

  • Dato: 28. sep. 2023 - 19:00 - 20:00
  • Sted: Drammensbiblioteket, Grønland 58, 3045 Drammen
  • Se kart
  • Arrangør: Økouka Buskerud og Økologisk Buskerud

Marit Kolby er ernæringsfysiolog og forfatter av bestselgeren “HVA og NÅR skal vi spise” og har blitt en markant stemme blant annet i kostrådsdebatten der hun tar et oppgjør med ultraprosessert mat og bærekraftperspektivet. Hun formidler også gjennom sin instagramkonto og hovedbudskapet er kort fortalt: Spis hel mat, ikke ultraprosessert, ikke for ofte. Til høsten kommer med Kolby med en kokebok.

Samtalen modereres av Jonas Sundet, styreleder i Økologisk Buskerud og Hanne Prøis Kristiansen, prosjektkoordinator for Økouka Buskerud.

Forlaget om boka “HVA og NÅR skal vi spise?”:
Det var ingen som telte kalorier eller karbohydrater. Og selv i samfunn med god tilgang på mat, var det de færreste som ble overvektige. I dag blir vi fortalt hva vi skal spise. Likevel blir majoriteten av oss overvektige, og mange blir syke av kostholdet. Hva er galt med kostholdet vårt, og hvorfor er det så mange motstridende budskap om hva vi skal spise? Hvem har rett, om noen?
Denne boken gir deg et nytt blikk på hva vi egentlig skal spise, og hvorfor. Å spise sunt er egentlig veldig enkelt, om du bare vet hva du skal navigere etter. Her får du oppdatert og forskningsbasert informasjon om det viktige samspillet mellom kroppen og maten, slik at du kan ta bedre valg i matveien og få bedre helse som resultat.

Takk til Viken Fylkeskommune og Buskerud Landbruksselskap for økonomisk støtte til Økouka. Økouka Buskerud er et samarbeid mellom Buskerud Bondelag, Buskerud Bonde- og Småbrukarlag og Økologisk Buskerud.

Program

  1. 28. sep. 2023
    1. 19:00 - 20:00 :

Kontaktperson

Hanne Prøis Kristiansen
Tilbake til toppen