Hopp til innhold

Vitalitet fra jord til mage

Dette seminaret fokuserer på fenomenet vitalitet, hvordan vi kan få vitalitet på tallerkenen og forskjellen på konvensjonell, økologisk og biodynamisk mat.

Informasjon

  • Dato: 30. sep. 2023 - 09:30 - 16:30
  • Påmeldingsfrist: 22. sep. 2023
  • Sted: Opaker Gård, Opaker 58, 2260 Kirkenær
  • Se kart
  • Arrangør: Biodynamisk forening
Siden andre verdenskrig har matens vitalitet, det vil si dens evne til å bidra til helsen vår, gradvis blitt svekket, en utvikling de færreste er klar over. Den offentlige debatten fokuserer vanligvis på noen få næringsstoffer og på forskjellen mellom konvensjonell og økologisk mat. Dermed overser vi viktigheten av vitalitetsegenskaper, varianter og bearbeiding for næringsverdien. Dette seminaret fokuserer på fenomenet vitalitet, hvordan vi kan få vitalitet på tallerkenen og forskjellen på konvensjonell, økologisk og biodynamisk mat.
JENS-OTTO ANDERSEN
Utdannet bonde og agronom med doktorgrad fra Landbruksuniversitetet. Siden 1997, forsknings-
koordinator ved Biodynamisk forskningsforening.
I 2016 utgitt boken ’Vitalitet - fra jord til mage’, som er oversatt til engelsk og fransk. Ga ut boken ’A Biodynamic Guide to Food Quality’ i 2022.

Program:


09:30 Ankomst og kaffe
10:00 Velkomst og introduktion
10:15 Vitalitet – et paradigmeskift i naturvitenskapen?
11:00 Rot-frukter og frukt-frukter?
11:30 Et nytt syn på dyrkning og ernæring
12:30 Hydro-kultur vs. agro-kultur
13:00 Måltid
14:00 ”En sunn jord gir sunne planter som gir …”
15:00 Pause
15:20 Vitalitet i praksis i hverdagen
16:00 Avsluttende dialog
16:30 Avslutning
- seminaret blir både teoretisk og praktisk og
avhengig av været skal vi ha praksis ute -

Kursavgift:
kr 650, inkluderer mat & drikke

Påmelding:
Send e-post med navn, adresse, mobilnummer, eventuelle spesielle behov (diett, allergier) til biodynamisk@biodynamisk.no innen 22. september.
Du vil da få tilsendt faktura og deltakelse er sikret etter betaling av seminaravgift.

Kontaktperson

Eric Brinkhof
Telefon: 483 32 258
Tilbake til toppen