Kurs: Urter og mat for en god magefølelse
Medisinens far Hippocrates (460 år før vår tidsregning), sa det kjente utsagnet: Sykdom starter i tarmen. Maten vi spiser har derfor en stor påvirkning på helsen vår. Det at vi også fordøyer maten er essensielt. Vi kan spise den sunneste maten, men om ikke tarmen klarer å absorbere vitaminer og mineraler så vil vi etter hvert mangle næringsstoffer. Derfor har tarmens helsestatus en slags dominoeffekt på resten av kroppen.
Vi skal se på hva vi kan gjøre for å styrke fordøyelsen ved bruk av urter og mat, til og med jobbe forebyggende for god tarmhelse!
DEL 1 ledes av ernæringsterapeut Lene Redalen. Her introduserer vi temaet og går inn på anatomi og fysiologi av fordøyelsessystemet. Vi snakker også litt om vanlige ubalanser i tarmen.
DEL 2 ledes av urtemedisiner Mari Jerstad. Her snakker vi om ulike måter tarmen kan komme i ubalanse. Vi gir eksempler på lokale vekster som er nyttige i vanlige eksempler på ubalanse i tarmen. Vi finner spiselige vekster på Linderud gård som er relevant for temaet.
Tiltaket er støttet av Oslo kommunes tilskuddsordning for urbant landbruk. Arrangementet er en del av Økouka 2024.
PRAKTISK INFO:
Deltakeravgift: 300,- (ordinær pris) / 150,- (redusert pris).
Første del av kurset holdes i barokksalen i hovedbygningen på Linderud gård, med inngang fra gårdsplassen. Deretter skal vi ut i hagen, så kle deg etter været!