Informasjon
- Dato: 16. sep. 2025 - 17:00 - 19:30
- Sted: NTNU Gløshaugen, R1
- Se kart
- Arrangør: Mening, mat og mot, Økouka i Trøndelag, NTNU Samfunnssikkerhet
"There are only nine meals between mankind and anarchy" skrev Alfred Henry Lewis i 1905. I dag er matberedskap igjen et brennhett tema etter år med pandemi, forsyningsproblemer, ekstremvær og krig.
Økouka har derfor slått seg sammen med folkebevegelsen "Mening, mat og mot" for å lage et matberedskaps-arrangement som kan informere, sjokkere og engasjere.
Det blir matservering, 15-minutters foredrag og sang fra KBS Kvinnekor – i den rekkefølgen!
Arrangementet er gratis og åpent for alle – også ikke-studenter. Vi møtes i auditoriumet R1 på NTNU Gløshaugen (som har plass til i underkant av 500 personer). Ta med en venn!
–––
Foredragsholdere:
* Edel Urstad: Initiativtaker for folkebevegelsen Mening, Mat og Mot. Snakker om mat og vann som prioritet nummer 1!
* Pål Talmo: Forsyningsansvarlig for Ørland flytstasjon og kampflybase. Snakker om hvorfor han satser på lokal mat til sine 2000 ansatte i forsvaret.
* Hanne Guåker: Kalkunbonde og fritenker. Snakker om luftslott i landbruket, basert på egen drift som i stor grad er avhengig av importerte innsatsmidler.
* Johan Rud: Tidligere bonde, gründer, forsker og politiker. Snakker om hvordan sprøytemiddel virker inn på matberedskap.
* Eirin Bar: Førsteamanuensis ved NTNU. Forklarer ord og uttrykk som kan være kjekke å vite når man snakker om matberedskap.
* Ann Kristin Wang: Rådgiver i prosjektet "Mer trøndersk mat i offentlige måltider". Snakker om det lokalproduserte, bærekraftige måltidet og rollen offentlig innkjøp spiller i endringsprosesser.
* TBA