Hopp til innhold

Jønsi Gård - åpent gårdsutsalg

Informasjon

  • Dato: 22. sep. 2023 - 11:00 - 21:00
  • Sted: Hagenvegen 29, 3683 Notodden
  • Se kart
  • Tema: biodynamisk, epler, pærer, jønsigård
Velkommen til gårdsutsalget på Jønsi Gård.
Åpningstider i Økouka:
Mandag-torsdag kl. 8-10
Fredag-søndag kl. 11-21
Jønsi Gård på Hjuksebø i Telemark er Norges største produsent av biodynamiske epler og har vært Demetergodkjent siden 1991. På gården er det, med hovedsorter og prøvesorter, over 20 ulike eplesorter. Årlig produksjon er ca. 30-50 tonn.
Demeter er godkjenningsmerke for biodynamiske jordbruksprodukter. Det er den eldste og strengeste godkjenningsordningen for økologisk jordbruk. Demeter er, i motsetning til mange andre økomerker, internasjonalt godkjent. Det er en misforståelse at biodynamisk frukt er det samme som usprøyta frukt. Foruten å etterfølge reglene for økologisk landbruk kreves det at jorden og plantene blir sprøyta med ulike biodynamiske preparater, som humus- og kiselpreparat, for å fremme kvaliteten på produktene. (Finn mer informasjon på www.biodynamisk.no eller www.biodynamisk.dk ). Demetermerket kan kun benyttes av produsenter der hele gården drives biologisk-dynamisk som en helhet.
For å sikre god pollinering har vi ca. 40 bikuber på gården. Honning blir dermed et naturlig biprodukt av fruktproduksjonen..
På Jønsi gård produseres det ulike typer av økologisk honning, enten ferdig rørt eller flytende nyslynga i sesongen. I tillegg har vi ulike typer økologisk syltetøy og saft laget på blåbær, solbær, aronia, krekling, tyttebær og tranebær mm.
Vi er opptatt av forbrukerens tillit til varene vi leverer. Det vil si at vi setter fokus på kvalitet og rette valg av sorter. Med vårt store utvalg av eplesorter tror vi det er noe for enhver smak. Vi har også gode lagringsorter for vinterbruk.
I 2011 ble Olav Jønsi ble tildelt prisen Årets Meitemark 2011 for sitt banebrytende arbeid som økologisk og biodynamisk epleprodusent.
På Jønsi Gård selges også usukra eplemos og vår nydelige eplemost "Biodynamisk eplesaft fra Telemark" samt andre usukra økologiske råsafter .
Les mer om gården på http://www.xn--jnsi-grd-f0a8p.no/
Velkommen!
Tilbake til toppen