Indisk matkurs med Shruti Karkhanis
Shruti Karkhanis kom til Bergen for 6 år siden og har sammen med familien sin allerede markert seg med sin sterke lidenskap for matlaging.
Informasjon
- Dato: 15. sep. 2024 - 14:30 - 17:30
- Sted: Reindyrka, Strandgaten 21, 5013 Bergen
- Se kart
- Arrangør: Hjemmelaget fra hjemlandet og Reindyrka
- Tema: Sesongmatkurs, indisk, hjemmmelaget, Økologisk fokus
I år under regi av ØKOVEKA har Shruti lyst til å lære oss en lammegryte som er hennes vri på fårikål med bruk av sesongens ferske lammekjøtt og alle sesongens deilige grønnsaker som blomkål, gulrot, erter samt noen utvalgte indiske kryddere.
Vi får også lære den indiske versjonen av ostesmørbrød som heter Masala cheese grill som består av surdeigsbrød smurt på med grønn chutney og fylt med krydret grønnsaker og ost.
Om dette kurset skriver Shruti:
"Jeg har veldig lyst til å lære folk at indisk mat ikke bare består av tikka masala eller butter chicken, som de fleste folk forbinder med det. Vi er et stort land med veldig stort mangfold -det gjenspeiles også i maten vår. Det er dette mangfoldet som jeg vil vise på dette matkurset. Du får lære litt annerledes indisk mat med enkle hverdags råvarer."
"Jeg har veldig lyst til å lære folk at indisk mat ikke bare består av tikka masala eller butter chicken, som de fleste folk forbinder med det. Vi er et stort land med veldig stort mangfold -det gjenspeiles også i maten vår. Det er dette mangfoldet som jeg vil vise på dette matkurset. Du får lære litt annerledes indisk mat med enkle hverdags råvarer."
Shruti er mat entusiast, utdannet mikrobiolog og med sterk lidenskap for både matlaging og ernæring
I September 2022 vant familien hennes 1. premie under konkurransen "Sjømatfamilien" på Bergen Matfestival. Der laget de norsk makrell med indisk vri. Dette er alltid Shruti sitt fokus - hvordan bruke så mange lokale og sesongens råvarer som mulig, og gi dem en spennende smakstilsetning med forskjellig indiske krydder.
Shruti har også presentert indisk inspirert sesongmat på Damsgård restaurant under en gjestemiddag konseptet arrangert av Christopher Haatuft og teamet.
I September 2022 vant familien hennes 1. premie under konkurransen "Sjømatfamilien" på Bergen Matfestival. Der laget de norsk makrell med indisk vri. Dette er alltid Shruti sitt fokus - hvordan bruke så mange lokale og sesongens råvarer som mulig, og gi dem en spennende smakstilsetning med forskjellig indiske krydder.
Shruti har også presentert indisk inspirert sesongmat på Damsgård restaurant under en gjestemiddag konseptet arrangert av Christopher Haatuft og teamet.
I starten drev hun pop-up i paviljongen i Nygårdsparken i tillegg til å drive kafeen der oppe i regi av Nygårdsparken Kafe Kollektiv. Dette ligger hjertet hennes nær fordi det gå henne mulighet til å skape ekte matglede og gode opplevelser for det lokalsamfunnet, og samtidig dele deres matkultur. Hun drev også indisk tåke away og catering hjemmefra ved å stifte Hjemmelaget fra hjemlandet.
Hun har utført flere matkurs både på Nygårdsparken Kafe Kollektiv også på Lystgården.
I dag jobber Shruti ved kantinen Søtt og Salt driver på kontoret til Vestlands fylkeskommune her i Bergen.Der er de opptatt av å lage mat fra bunnen av med lokale sesong råvarer - med inspirasjon fra hele verden.
Pris kr 550,-
Obs. det er bratt trapp ned til kurslokalet.
Kontaktperson
Shruti Karkhanis