Hopp til innhold

Webinar: Vill vekst i fjellet

Velkommen til webinar om spiselige ville vekster!

Informasjon

  • Dato: 27. sep. 2023 - 12:00 - 15:00
  • Påmeldingsfrist: 22. sep. 2023
  • Sted: På nett
  • Arrangør: NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi
  • Tema: webinar
Vill vekst i fjellet er et NIBIO-prosjekt.

Det finnes omtrent 350 ville spiselige vekster i norsk flora.

Sanking og bruk av ville spiselige vekster har lang tradisjon i landet og er en del av vår immaterielle kulturarv og identitet.

Både langs kysten og i skog- og fjellområder finnes det et mangfold av ville spiselige vekster som i liten grad er kartlagt og utnyttet.

Interessen for å utnytte disse er sterkt økende og bærekraftig høsting etterspørres.

  • Hva tilbys, omsettes og etterspørres av spiselige ville vekster?
  • Hvilke flaskehalser opplever sankere og produsenter?   

Meld deg på webinaret og lytt til kunnskapsrike innledere som gir deg svar på dette og mer!

 

Program:

  • 1200 Velkommen

Hilde Helgesen, NIBIO

  • 1205 Åpning

Jorunn Stubsjøen fra Statsforvalteren i Innlandet

  • 1215 En sanker forteller

Inger Hanne Myran, JoSætra, Oppdal
  • 1240 Bærekraftig sanking

Cathrine Johnsen, Fru Johnsens Sopp og nyttevekster

1305 Pause

  • 1315 Lovverk og tilsyn ved sanking, foredling og salg av ville spiselige vekster

Cindy Remen fra Mattilsynet, Steinkjer
  • 1340 En kommersiell sanker forteller om salg og kunder

Jim Andre Stene, gründer Trøndelag sankeri

1405 Pause

  • 1415 Ville vekster på menyen

Kjøkkensjef og kokk Jørgen Ravneberg på Kolonihagen restaurant i Oslo

  • 1440 Smakebiter fra viktige funn i prosjektet

Hilde Helgesen, NIBIO
  • 1450 Muligheter for næringsutvikling - hva kan myndighetene gjøre?

    Og takk for deltakelsen fra Statsforvalteren i Trøndelag

Målet med prosjektet er å bidra med et kunnskapsgrunnlag som viser potensialer for økt bærekraftig utnyttelse i fjell-landbruket av ville spiselig planteressurser i Innlandet, Trøndelag, Oslo og Viken, og Vestfold og Telemark fylker.

Flere opplysninger om prosjektet her.

Kontaktperson

Hilde Helgesen
Tilbake til toppen