Webinar: Vill vekst i fjellet
Velkommen til webinar om spiselige ville vekster!
Informasjon
- Dato: 27. sep. 2023 - 12:00 - 15:00
- Påmeldingsfrist: 22. sep. 2023
- Sted: På nett
- Arrangør: NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi
- Tema: webinar
Det finnes omtrent 350 ville spiselige vekster i norsk flora.
Sanking og bruk av ville spiselige vekster har lang tradisjon i landet og er en del av vår immaterielle kulturarv og identitet.
Både langs kysten og i skog- og fjellområder finnes det et mangfold av ville spiselige vekster som i liten grad er kartlagt og utnyttet.
Interessen for å utnytte disse er sterkt økende og bærekraftig høsting etterspørres.
- Hva tilbys, omsettes og etterspørres av spiselige ville vekster?
- Hvilke flaskehalser opplever sankere og produsenter?
Meld deg på webinaret og lytt til kunnskapsrike innledere som gir deg svar på dette og mer!
Program:
-
1200 Velkommen
Hilde Helgesen, NIBIO
-
1205 Åpning
Jorunn Stubsjøen fra Statsforvalteren i Innlandet
-
1215 En sanker forteller
-
1240 Bærekraftig sanking
1305 Pause
-
1315 Lovverk og tilsyn ved sanking, foredling og salg av ville spiselige vekster
-
1340 En kommersiell sanker forteller om salg og kunder
Jim Andre Stene, gründer Trøndelag sankeri
1405 Pause
-
1415 Ville vekster på menyen
Kjøkkensjef og kokk Jørgen Ravneberg på Kolonihagen restaurant i Oslo
-
1440 Smakebiter fra viktige funn i prosjektet
-
1450 Muligheter for næringsutvikling - hva kan myndighetene gjøre?
Og takk for deltakelsen fra Statsforvalteren i Trøndelag
Målet med prosjektet er å bidra med et kunnskapsgrunnlag som viser potensialer for økt bærekraftig utnyttelse i fjell-landbruket av ville spiselig planteressurser i Innlandet, Trøndelag, Oslo og Viken, og Vestfold og Telemark fylker.