Informasjon
- Dato: 16. sep. 2025 - 18:00 - 21:00
- Sted: Tuppeskogen grendahus i Gol (Tuppeskogvegen 145, Gol)
- Se kart
- Korleis får me ei god helse: utan korn eller med korn, og i så fall korleis?
- Kva rolle har kornet hatt for beredskap og helse historisk?
- Korleis dyrkar ein korn i Hallingdal?
- Kva skal enkeltpersonen, befolkninga og landbruket gjere framover, i Hallingdal og i Norge?
Helseingeniør, terapeut, foredragsholder og matprodusent Kjersti Rinde Omsted kjem for å fortelje om kva enkeltpersonen kan gjere med kornråvarer på kjøkkenet for å få ei god helse. Ho har òg visjonar for landbruket og samfunn og spør: Er korn berre korn, og all mat mat?
Forfattar, forleggar, bonde og samfunnsdebatant Olav Randen har skrive boka "Svolt i Norden" og fortel om beredskap i eit historisk perspektiv. Kvifor var det korndyrking i heile Hallingdal før og nesten ingenting no?
Økobøndene Kjell Borge og Embrik Rudningen dyrkar gamle kornsortar på høvesvis 700 og 400 moh. og er ganske åleine om det i øvre del av Hallingdal. Dei fortel om kvifor og korleis.
Program
- 18:00: Kjell Borge og Embrik Rudningen. Korndyrking i fjellbygdene, kvifor, korleis og kor vanskeleg.
- 18. 30: Olav Randen. Matberedskap før og no.
- 19.00: Kaffipause. Forskjellig bakst av gamle og nye kornsortar
- 19.30: Kjersti Rinde Omsted. Kva rolle spel kornet i ei god helse, medisin og helse
- 20.15: Meiningsutvseksling
- 21.00: Slutt
Utstilling med ulikt korn, mjøl, kjøkken- og landbruksutstyr.
Gratis inngang og servering