Hopp til innhold

Pust, pilegrim, permakultur - veier til et «regenerativt liv»?

Velkommen til en spennende dag på Stadsbygd og bli kjent med permakultur, pusten og et lite stykke kystpilegrimsled.

 

 

 

Informasjon

  • Dato: 23. sep. 2023 - 12:00 - 20:00
  • Påmeldingsfrist: 20. sep. 2023
  • Sted: Permakult (Grønningsveien 467)
  • Se kart
  • Arrangør: Regionalt pilegrimssenter Smøla og Økouka Trøndelag

Økouka Trøndelag og Kystpilegrimsledens venner inviterer til hagevandring og foredrag i permakulturhagen hos Celine Faudot (kl. 12.00)

Permakulturhagen ligger bare et steinkast unna et av kystpilegrimsledens nøkkelsteder, Stadsbygd Prestegård. Vi vil «gå pilegrim» fra Permakult til pust-workshop i Fjøset på prestegården. 

Andreas Dønåsen er fysioterapeut og livsstilsveileder og vil på to timer gi deg en introduksjon til «regenerativ pust». 

Deretter byr vi på middag, bålkveld og overnatting. 

Vi ser fram til en reise både i jordas helse og indre og ytre landskap, krydret med deilige kortreiste og økologiske smaker. 

 

Se påmeldingsskjema for priser og mer info:
(innen 20. september - bindende) betales via VIPPS ved ankomst. 

 

Program HAGEVANDRING OG FOREDRAG OM PERMAKULTURELL DESIGN 

Tid: kl. 12.00 

Sted: Celines permakulturhage i Grønningsveien 467 Kom og se hvordan et helt blankt ark kan bli en permakulturhage! Celine Faudot viser det som ble gjort i hagen siden mai 2023 (markedshage, drivhus, planting av flerårige vekster) og forteller om planene framover: Å gjøre en gressåker om til en frodig oase for både mennesker og det biologiske mangfoldet. Du får også muligheten til å lære de grunnleggende prinsippene bak permakulturdesign og prate om dyrking av grønnsaker på lag med naturen. Det blir mulighet for å kjøpe grønnsaker fra hagen, og vil også være enkel servering (100 kr). Gratis for barn under 15 år. 

13.00 - Foredrag om hagen og prinsipper i planlegging av permakulturhager. 

14.00 - Enkel servering og litt informasjon om Kystpilegrimsleia. Det bor en pilegrim i oss alle, og stadig flere søker seg til stille vandring. 

GÅ PILEGRIM Tid: 14.30 vil vi gå et lite stykke av Kystpilegrimsleia. Andreas Dønåsen gir en liten intro til meditativ stillevandring før vi sammen vandrer til Prestegården, et nøkkelsted langs Kystpilegrimsleia.

 

 REGENERATIV PUST - Workshop 

Tid: Kl. 15.00 - 17:00 

 Sted: Fjøset på Prestegården 

Andreas Dønåsen holder en workshop om pusten og dens regenerative evne, hvor du vil få lære deg noen enkle teknikker. Det sies at særlig vi i den vestlige verden har glemt hvordan å puste. Stadig flere ser verdien i å være pusten bevisst, og forskning kan etterhvert bekrefte det. På nettsiden til Andreas står det: “Vi forbinder ofte stress med noe negativt, men er det egentlig det? Ved hjelp av pust og bevissthetstrening kan vi selv påvirke kroppens fysiologi. Dette gir oss muligheten til å regulere immunforsvaret, forbedre sirkulasjon og redusere spenninger i kroppen.” 

Om Andreas Dønåsen: Andreas Dønåsen er blant annet utdannet fysioterapeut og lisensiert kostholdsrådgiver med fokus på evolusjonsbasert og prestasjonsfremmende kost og livsstil (2014). Årsstudium i Filosofi ved NTNU, Trondheim, og er sertifisert Permakulturdesigner Level 1 (PDC) fra Permakulturforeningen (2017), fordypning i sesongmat, tarmhelse og bærekraftig livsstil. Han holder nå jevnlig kurs og foredrag innen ernæring, livsstil og stress for foreninger, bedrifter og private grupper. Les mer her: https://www.andreasdonasen.no/

MIDDAG - Mat som bygger opp. Økologisk og kortreist. Kl. 18.00 - 20.00 ønskes du velkommen til å bli med på middag. Her kan vi snakke om dagens opplevelser, bli bedre kjent og nyte lokale og økologiske smaker. For anledningen kan økologisk drikke kjøpes i baren. 

OVERNATTING Bålkveld og overnatting for den som vil. Du kan sove i Prestegården med fellesbad (400), eller be om oppredd flatseng i Fjøset (250). Ellers kan du ta med deg sovepose og eget liggeunderlag (100), eller slå opp eget telt i hagen (gratis). Tilgang på vask og toalett i Fjøset, ikke dusj. 

BEKLEDNING Klær etter vær, gjerne behagelige klær og gode sko til vandring og pust-workshop. 

 

 

 

 

Kontaktperson

Runa Tunheim
Telefon: 97516711
Tilbake til toppen