Hopp til innhold

Stammen Cafe & Bar - Foredrag med Konfiansa og Dype Røtter

Hva er historien til det vi spiser og drikker?

På Stammen Café og Bar velger vi våre ingredienser med omhu.

Informasjon

  • Dato: 23. sep. 2023 - 15:00
  • Sted: Kongens gate 55, 7012 Trondheim
  • Se kart
  • Arrangør: Stammen Cafe & Bar

Takket være noen helt unike lokale aktører er vi så heldig å kunne tilby råvarer som er dyrket regenerativt og med et solid etisk grunnlag.

Bli med på inspirerende foredrag med to av våre leverandører, Konfiansa og Dype Røtter, og få et direkte møte med noen av personene bak råvarene, samt et innblikk i de betydningsfulle prosjektene de er en del av.

Om Konfiansa

Konfiansa er et ideelt prosjekt drevet av norske og øst-timoresiske studenter, med mål om å produsere og selge kaffe i en verdikjede basert på solidaritet & åpenhet.

Konfiansa har bakgrunn i studentorganisasjonen Kria dalan, som i flere år har jobbet med sosiale prosjekter i Øst-Timor. Disse prosjektene har i hovedsak fokusert på rurale utviklingsspørsmål.

Med én fot i Øst-Timor og én i Norge har vi gode forutsetninger for å minske avstanden mellom produsenter i et av verdens fattigste kaffeproduserende land og konsumenter i et av verdens rikeste (og mest kaffedrikkende) land.

Produksjon og prosjekter skal være forankret i lokalsamfunnet, basert på lokale premisser, og utformet i samarbeidet med lokale interessenter.

Om Dype Røtter

Dype Røtter er en ideell frivillig organisasjon, som begynte prosjektleveranse i 2020. Dype Røtter gjennomfører aktiviteter som setter søkelys på tre sentrale områder - kulturell integrasjon, miljøbærekraft, og erfaringslæring. 

Vi arbeider for å regenerere -jord, sted, person, verden. Vi gjør dette på et lokalt nivå, men håper og tror at vår påvirkning er større. Via vårt arbeid viser vi at vi kan jobbe effektivt med sirkularitet for å livnære oss, andre og planeten vår.

I markedshagen starter vi med gradvis regenerering av jorda for fremtidige generasjoner slik at den blir sunnere, mer variert og motstandsdyktig. Med våre hender i jorda, støtter vi flyktninger, støtter de i norskopplæring, gir arbeidserfaringer og mot til å tro på sine egne røtter som en del av det norske samfunnet.

Vi driver vi Kafe Spire, og tilbyr en smakfull meny bygd av råvarer fra Dype Røtter og Reppe Søndre og dyrker grønnsaker og frukt etter regenerative landbruksprinsipper, og selger de direkte til lokale kunder.

Kontaktperson

Ranita Størseth
Telefon: 45041564
Tilbake til toppen