ØKOUKA Buskerud
Velkommen til ØKOUKA Buskerud!
Få smaksopplevelser og sanseopplevelser, åpne økologiske gårder, mat- og dyrkningskurs, vinsmaking, hagevandringer, markeder, foredrag, filmvisninger, seminarer og mye mer – denne uka kan du både lære og praktisere økologi!
ØKOUKA er årlig en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka viser frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytter det til din hverdag.
Koordinator
Hva skjer?
-
Kokkeskole for ungdom med Jonatan Bukkøy
-
Småskala kompostering – lær å bygge en Johnson-Su bioreaktor med Biomangfold Landbruk
-
Ugrasbekjemping i åker, eng og grønnskakseng med professor Lars Olav Brandsæter
-
Oppstart av markedshage med Marit Torsrud Nerol og Ingunn Hallingstad Medgard
-
Kaffe- og sjokoladesmaking med Crillo sjokoladebar og Den gyldne bønne
-
Selektiv hogst (lukkede hogstformer) med Skogkurs og Viken Skog
-
Grønnsaksglede – bokbad på Drammensbiblioteket med Marthe Norderhaug oh Elisabeth Fagerland
-
Hvordan får vi mer økologisk mat? (strømmes også)
-
Fermentering og sylting av grønnsaker for videresalg med Nofima
-
Naturmedisinsk behandling av produksjonsdyr med forelesere fra Whole Healt Agriculture, England